Ingredienten (6-8 personen)
- 600 gram spinazie
- 5 paprika's
- 6 grote wortelen
- 2 kleine tomaten OF 1 grote tomaat
- 1 kopje lente ui (enkel het groene deel)
- 500 gram vegan gehakt*
- 600 gram spelt lasagna bladen**
Voorbereiding van de saus:
Snij de wortelen in stukjes en laat ze aanstoven in een grote pan. Schil en ontpit de paprika's, snij ze in kleine stukjes en doe ze bij in de pan. Schrik de tomaten in heet water en zorg dat het vel verwijderd is.
Doe de tomaat in stukjes bij in de pan van zodra je merkt dat de wortel zacht wordt. Laat nog 5minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Mix de saus en kruid bij met peper en zout naar smaak.
Doe de tomaat in stukjes bij in de pan van zodra je merkt dat de wortel zacht wordt. Laat nog 5minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Mix de saus en kruid bij met peper en zout naar smaak.
Opbouw van de lasagne:
Stoom de spinazie tot die plat is.
Zet de schotel in de oven op 180°C voor 45 minuten.
* Voor dit gerecht werd vegan gehakt gebruikt van het merk So Fine, te koop in onder andere Delhaize. Dit gehakt bevat in tegenstelling tot de meeste alternatieven geen tarwe en geen look of ui en is daarom uitermate geschikt voor een FODMAP arm dieet.
** Voor dit gerecht werden spelt lasagne bladen van het merk Biona gebruikt, te koop in onder andere Bio Planet. Deze lasagne bladen hoeven niet voorgekookt te worden en werden dus rechtstreeks uit de verpakking in het gerecht verwerkt.
Vegetarische variant
Indien gewenst kan je de lasagne schotel afwerken met lactose vrije kaas (vegetarisch i.p.v. vegan) of met vegan kaas.
Smakelijk!
** Voor dit gerecht werden spelt lasagne bladen van het merk Biona gebruikt, te koop in onder andere Bio Planet. Deze lasagne bladen hoeven niet voorgekookt te worden en werden dus rechtstreeks uit de verpakking in het gerecht verwerkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten